ШРИ ЛАНКА, Мир и Светлина, ОФЕРТА 60780

Почивка / Екскурзия 9 дни / 7 нощувки Налична от: 2020-10-08
Шри Ланка
ШРИ ЛАНКА, Мир и Светлина, самолет, 9 дни, цена 1469 ЕВРО, ОФЕРТА 60780
Всички цени са на човек, в стая за двама, в ЕВРО и включват:
 • Самолетен билет София–Виена–Коломбо- Виена-София
 • 3 нощувка в Дамбула
 • 2 нощувки в Канди
 • 1 нощувка в Нуара Елия
 • 1 нощувка в Коломбо
 • 7 закуски
 • 6 вечери
 • Трансфери и турове по програмата
 • При група от 10 и 15 човека- водач от фирмата
 • Медицинска застраховка
Цената не включва, задължително се доплаща:
 • Летищни такси (подлежат на препотвърждение) – € 231
 • Виза за Шри Ланка (заплаща се на място) – € 26
Цените са приблизителни, като подлежат на препотвърждение
При запитване се изготвя конкретна оферта за индивидуално пътуване
Ден 1: Cофия – Виена – Коломбо

Полет – София – Виена – Коломбо

Ден 2: Коломбо – Дамбула

Пристигане в Шри Ланка. Посрещане и трансфер до хотел Amaya Lake ****. Свободно време.

Ден 3: Дамбула – Сигирия – Полонаруа

Отпътуване към Сигирия, която ще Ви върне назад в историята на Шри Ланка още до 477-495 год., когато Цар Кашуапа строи скалната крепост. Днес крепостта е обявена за част от световното културно наследство (ЮНЕСКО). “Лъвската скала” е изключително красива цитадела, която се издига на 200 метра над джунглата. Скалата се намирала в най-вътрешната част на укрепения град. Ров, насип и обширни градини, включително прочутите водни градини ограждали основата на скалата. Обиколката продължава с разглеждане на световноизвестните фрески “Божествени девойки”, закътани сред скалата, до които се стига по извити стълби. Фреските са нарисувани с естествени багрила върху мазилка. Продължаване към Полонаруа и разглеждане на втората столица на Шри Ланка, строена през 11 и 12 век, която днес също е част от световното културно наследство (ЮНЕСКО). Разходка сред руините на царския дворец, където Ви посрещат четири великолепни статуи на Буда, в неговите традиционни три пози – “Изправения”, “Седящия” и “Полегналия” Буда. Разглеждане на залата за аудиенции, лотусовата баня, статуята на Цар Паракрамабаху, кратък отдих до езерото Паракрама Самудрая, изградено то Паракрамабаху Велики.

Ден 4: Дамбула

След закуска започва днешното разглеждане на пещерите Дамбула (ЮНЕСКО), изградени от Цар Уалагамбаху през 1 век пр.Хр. Това се най-впечатляващите пещерни храмове в Шри Ланка. Комплексът се състои от пет пещери и повече от 2000 кв.мл рисувани стени и тавани. Това е и най-големият район с рисунки в света. Съдържа повече от 150 образа на Буда, като най-голямата е колосалната фигура на Буда, издялана от скала и висока цели 14 метра. Свободно време.

Ден 5: Дамбула – Канди

След закуска се отпътува към градината с подправки в Матале, където могат да се видят различните видове подправки, с които страната е известна, както и начина на отглеждането им. Продължаване към Канди. Канди е последната столица на царете на Шри Ланка и е в листата на ЮНЕСКО. Градът първоначално се е наричал Сенкадагала пура на името на отшелника Сенкада, който живеел на това място. Местните синхали наричат Канди “Махануара”, което означава “Великият град”. Името “Канди” произлиза от думата “Канда”, което значи планина. Царския дворец в Сенкадагала е посроен от Цар Викрамабаху по препоръка на брахманите, които определят мястото като най-подходящо за бъдеща столица. Първия цар, който се възкачва на престола на Сенкадагала е Сена Самата Уикрамабаху. Настаняване в хотел Amaya Hills ****.
Следобед – разглеждане на Канди, център за занаятчийски и ръчно изработени стоки, музея на скъпоценните камъни, работилница за гравиране. Няма да се пропусне и езерото Канди, изградено от последния от царете Синхала – Сри Уикрама Раджасинг през 1798 година. Денят завършва с фолклорно шоу и вечеря.

Ден 6: Kанди – Рамбукана – Пинауела – Канди

Днес се започва с посещение на Ботаническата градина в Перадения. Построена от Цар Синхала като място за почивка, градината продължава да се разраства по време на Британското управление от 1802 до 1948 година. Денят продължава с екскурзия (с влак) до Рамбукана. Посрещане и продължаване за центъра за отглеждане на слонове Пинауела. Центърът е основан през 1975 година, където първоначално са оставени на отглеждане 7 слона-сираци. Днес някои от тези сираци се радват на своите внуци, родени в същия център. С помощта на местни и чужди специалисти, Пинауела започва да развива научно подкрепена програма за откриване и отглеждане на самотни слонове. Първото бебе е родено в центъра през 1984 год. Връщане в Канди с влак.

Ден 7: Канди – Нуара Елия

Отпътуване за Нуара Елия. По път се разглежда чаена плантация и фабрика за чай, където се прави най-добрия чай в света. Тук може да се проследи целия процес на правене и пакетиране на чая. Дегустация на чист Цейлонски чай. Продължаване към Нуара Елия. Заради прохладния си климат и живописно разположение, градчето е най-популярния планински курорт в Шри Ланка. Най-високата планина в страната се намира именно тук – Пидуруталагала 2526 м. Разглеждане на града и настаняване в хотел Grand Hotel ****.

Ден 8: Канди – Китулгала – Коломбо

Отпътуване за Китулгала и Коломбо. Река Келани е най-широката в страната и минава през Китулгала. На върха на хълма, издигащ се над града се намира праисторическа пещера, в която наскоро са открити находки от неизвестна до сега цивилизация. Продължаване за столицата Коломбо. Настаняване в хотел Galadari Hotel ****.
След обяд се продължава с разглеждане на града. Историята на Коломбо започва преди много векове, когато тук се намира процъфтяващо морско пристанище, убежище за всички кораби от Китай, Персия и Мароко, превозващи перли, скъпоценни камъни, слонове, пауни, екзотични подправки. Още през 14 век Ибн Батута описва града като най-големия и красив на остров Серендиб. На много места в града са съхранени старинния му чар и атмосфера. Разглеждане на 100-годишната часовникова кула, някои от най-известните Будистки и Индуистки храмове.

Ден 9: Коломбо – Виена – София

Трансфер до летище за полет до София през Виена.

 Телефон: 0895 785 566
Цена от: 1,469.0 € От 1,469.0 € / човек

(Моля, изберете първо дата)

Out of stock

× 1,469.0 € = 1,469.0 €
× 1,469.0 € = 0.0 €

Exceed the maximum number of people for this tour. The number of seats available is 10

ИЛИ

Попълнете формуляра по-долу, за да ни кажете какво търсите