ШРИ ЛАНКА и МАЛДИВИТЕ – ОСТРОВИ НА НАСЛАЖДЕНИЯТА, дати по избор, оферта 93164

Почивка / Екскурзия 12 дни / 10 нощувки Налична от: 2020-12-25
Шри Ланка Азия

ШРИ ЛАНКА и МАЛДИВИТЕ – ОСТРОВИ НА НАСЛАЖДЕНИЯТА, самолет, 12 дни / 10 нощувки, дати по избор, цени от 2703 евро с включен самолетен билет, оферта 93164

ОСТРОВИ НА НАСЛАЖДЕНИЯТА

Вечнозеленият тропически остров Шри Ланка е разположен в самото сърце на Индийския океан, на 664 км от Екватора. Имал е през вековете много названия, по-старото поколение у нас го помни като о.Цейлон – така са го наричали европейските завоеватели. А на местния синхалски език Шри Ланка означава „благословена страна”. Тукашните жители са известни със своята доброжелателност и когато посрещат гости правят това винаги с молитвено събрани длани, поклон и думичката „аюбован” – пожелание за дълъг живот.

В Шри Ланка е събран целият спектър от възможности за приятен отдих на туристите – уникално културно наследство от древни времена, неповторим растителен и животински свят, загадъчни планини и белоснежни плажове, тропически гори и множество реки с буйни водопади, луксозни хотели, модерна инфраструктура. И разбира се, знаменитият цейлонски чай, известен в целия свят и отглеждан по най-стари традиции.

А Малдивите? Красотата на това приказно място е поразителна. Островите са пръснати из океана като изумрудени перли. Край тях се вият огърлици от плажове с бял фин пясък и изящни палми. Водата наоколо е толкова прозрачна, че от птичи поглед се виждат „градините” от разноцветни корали и пъстрите риби, които се гмуркат в топлите морски дълбини.
Тук има всичко, което природата може да даде на човек за една романтична почивка. Не случайно Малдивите са идеално място за прекарване на младоженския „меден месец”.
Самите острови са луксозни хотели, предлагащи всички удобства край брега, на самия бряг или направо сред океана. Няма място за скука: ресторанти, барове, спортни съоръжения, SPA-центрове с прочутите масажи от Бали са на разположение на туриста.

А ако търсите нещо по-различно от сладката дрямка под чадъра на плажа, изборът е голям. Тук се намира една от най- добрите школи по подводно плуване. Ако не сте привърженици на шнорхела и акваланга, може да се любувате на коралите и останалия морски свят от китоловна подводница. Или просто да изберете морско сафари с някое от многобройните корабчета в архипелага. Ако искате да направите уникални снимки от въздуха, имате възможност за 25-минутен полет с въздушно такси (хидроплан). Може да отидете на риболов и по изгрев слънце, и през нощта.

Предлагаме ви една комбинирана програма, която много често избират туристите от цял свят: 5-дневен обиколен тур из най-интересните природни и културно-исторически забележителности на Шри Ланка и 6-дневна почивка на един от Малдивските острови.

Ако имате собствени идеи за хотел, брой нощувки и полета – ние винаги сме насреща да ви направим различна оферта!

Следните цени са пакетни за индивидуални туристи в ЕВРО и включват:

 • самолетен билет София-Истанбул-София без летищни такси с а/к Bulgaria Air
 • самолетен билет Истанбул-Дубай-Коломбо-Мале-Дубай-Истанбул без летищни такси с а/к Emirates
 • 4 нощувки на Шри Ланка в следните хотели: Kandalama hotel Dambulla – НB, Chaaya Citadel Kandy – HB, Grand hotel Nuwara Eliya – HB, Cinnamon Grand Colombo – BB
 • 6 нощувки в съответния хотел на Малдивите на съответна база
 • Всичките трансфери по програмата с климатизиран превоз
 • Англо-говорещ гид
 • Входните такси в следните обекти: Пинавела, Сигирия, Дамбула, Храмът в Канди
 • медицинска застраховка с «Интерамерикан» с лимит на отговорност 10 000 Евро.
 • Трансфер на Малдивите Мале-хотел-Мале с англо-говорещ гид

Цената не включва:

 • лични разходи, – друго хранене
 • летищни такси за полета с България Ейр около 90 евро
 • летищни такси за полета с а/к Emirates около 70 евро
 • трансфер в Истанбул до хотела и/или до центъра на града
 • нощувки в Истанбул
Ден 1:
 • Отпътуване от София с полет на авиокомпания България Ейр до Истанбул в 07:40, пристигане в 09:10.
 • Тръгване от Истанбул за Дубай 16:25, пристигане в Дубай в 22:30.
Ден 2 – ДОМЪТ НА САМОТНИТЕ СЛОНОВЕ:

Отпътуване от Дубай в 02:40 с полет за Коломбо кацане в 08:30 – търговската столица на Шри Ланка. Трансфер до град Дамбула и настаняване в KANDALAMA HOTEL 4+*, носител на международна награда „Зелен глобус” за екологичен хотел. Дамбула се намира в сърцето на Шри Ланка, изграден е сред уникални скални масиви.
По пътя – посещение на Центъра за отглеждане на слонове Пинавела, основан през 1975г. Тук се отглеждат предимно слонове-сираци. Ще наблюдавате как се хранят слончетата – бебета и ще се запознаете с цялостната програма на този приют за подпомагане на животните, останали сами в джунглата.

След настаняване в хотела имате възможност за почивка или избор на няколко атракции (по желание):

 • Едночасова разходка из джунглата, където ще посетите уникална праисторическа пещера от I век пр.н.е.
  или
 • Тур около хотела, чрез който ще се запознаете с най-новите технологии за постигане на екологично равновесие в региона
  или езда на слонове
 • Вечеря в хотела, чиято кухня е спечелила няколко престижни награди и предлага сервиз на високо ниво. Нощувка.
Ден 3 – БОЖЕСТВЕНИ ДЕВОЙКИ:

Рано сутринта 06:30 ще се изкачите до скалната крепост Сигирия, изградена през V век по времето на цар Касияпа и е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Нарича се „Лъвската скала” и най-интересният фрагмент от нея са световноизвестните фрески „Божествени девойки”, нарисувани с естествени багрила върху мазилка и съхранени цели 15 века.

Следва късна закуска и посещение на скалните храмове на Дамбула, също обект на ЮНЕСКО.Те са изградени от цар Уалагамбаху през I век пр.н.е. и са най-забележителните пещерни храмове в Шри Ланка. Този огромен скален комплекс се състои от 5 пещери с рисувани стени и тавани, основно през XVIII век, изобразяващи десетки образи на Буда и периоди от историята на местните хора. Тук се намира и 14-метровата скална фигура на Буда.

След пещерните храмове се насочвате към региона на Матале, където ще посетите Градината с подправките. Ще се запознаете с най-популярните подправки в Шри Ланка и начина на отглеждането им. Ще посетите работилници за дърворезба и рисуване върху коприна (батик). Продължавате към Канди, като пътят се вие край живописни хълмове. Канди е планински курорт, на 500 м надморска височина, известен с по-хладния си климат, идеален за почивка. Бил е столица на последното синхалийско царство, завладяно от британците. Местните хора го наричали „Великият град” и е включен в листата на ЮНЕСКО. Канди е средище на средновековната култура, изкуство и занаяти в Шри Ланка. Основната му забележителност, която ще посетите, е Храмът на свещения зъб на Буда „Далада Малигава”, строен в периода XVI – XIX век – една от реликвите на Шри Ланка. Ще наблюдавате най-популярната молитвена церемония в ритъма на барабани, което събужда усещането за нещо магнетично и необичайно.

Вечеря и нощувка в CHAAYA CITADEL HOTEL KANDY 4*.

Ден 4 – НА ЧАЙ И ГОЛФ В „МАЛКА АНГЛИЯ”:
 • След закуска – отпътуване за Нуара Елия, малък кокетен град със силно британско влияние, наричан „Малка Англия”. Ще посетите чайна плантация и фабрика, където се произвежда прочутият и добре познат у нас цейлонски чай.
 • След обед ще гостувате в голф клуб в Нуара Елия, където ще можете и да поиграете голф (срещу допълнително заплащане на голф оборудването).
 • Вечеря и нощувка в GRAND HOTEL NUWARA ELIYA 3+*.
Ден 5 – ГРАДЪТ С „КРЪЩЕЛНО” НА КОЛУМБ:
 • След закуска отпътуване за Коломбо.
 • Настаняване в хотела и обиколна екскурзия на главния град на Шри Ланка. Най-старото име на града е Калан тота, названието Коломбо е дадено от португалците през 1517г. в чест на великия мореплавател Христофор Колумб. Коломбо е най-голямото пристанище на Шри Ланка, доскоро и столица на страната, където се преплитат старото и новото. Колониалната епоха, старите будистки и хиндуистки храмове, шумните базари контрастират с многоетажните небостъргачи, модерните търговски комплекси и транснационални хотели. Коломбо е известен със своите ювелирни магазини, бижутата със сапфири са признати за най-добрите в света.
 • Нощувка в CINNAMON GRAND HOTEL 5* в Коломбо.
Ден 6:
 • След закуска трансфер до летището
 • В 07:10 часа полет до столицата на Малдивите
 • Кацане в Мале в 08:05 часа
 • Трансфер до заявения остров с катамаран
 • Настаняване в хотела
Ден 7 / 11 – КЪСЧЕ ОТ РАЯ:
 • Почивка на Малдивите
 • Време за плаж, SPA процедури и допълнителни развлечения
 • Вечерта трансфер до летището в Мале
Ден 12:
 • В 02:35 часа полет за Дубай (пристигане в 05:45) и в 10:50 часа за Истанбул (пристигане в 13:40)
 • Свободно време в Истанбул
 • Полет до София в 20:20 часа и кацане в нашата столица в 21:45 часа
Шри Ланка (на синхалски: ශ්‍රී ලංකා; на тамилски: இலங்கை), официално наименование Демократична социалистическа република Шри Ланка, до 1972 г. известна и като Цейлон, е тропическа островна държава близо до южния бряг на Индийския субконтинент. Шри Ланка има морски граници на север с Индия, а на юг с Малдивите. Единствено в Шри Ланка се среща кралската кокосова палма. Островът е дом на много култури, езици и етноси. По-голямата част от населението е представена от синхали, но голямото тамилско малцинство също играе влиятелна роля в историята на острова.
 Телефон: 0895 785 566
Цена от: 2,703.0 € От 2,703.0 € / човек

(Моля, изберете първо дата)

Out of stock

× 2,703.0 € = 2,703.0 €
× 2,703.0 € = 0.0 €

Exceed the maximum number of people for this tour. The number of seats available is 10

ИЛИ

Попълнете формуляра по-долу, за да ни кажете какво търсите