УИКЕНД в ЛИСАБОН, самолет, 4 дни/ 3 нощувки, ОФЕРТА 90364

Почивка / Екскурзия 4 дни / 3 нощувки Налична от: 31-12-2020
Лисабон, Португалия Европа

УИКЕНД в ЛИСАБОН, самолет, 4 дни/ 3 нощувки, заминаване всеки петък, цени от 349 евро, ОФЕРТА 90364

Португалската столица е един непринуден град, построен на седем хълма на бреговете на река Тежу. Всеки един от тях е старинен квартал с интересни за посещение места – Алфама с крепостта “Свети Георги”, Белем с известните докове на пристанището, превърнати днес в модерни дискотеки и ресторанти, статуята на Исус Христос, надвиснала през моста “25-ти април”… Това е единственият европейски град, който съчетава традициите с модерността, популярните мероприятия със световни събития, големите супермаркети с малки старинни бутици. Близостта на града до океана и постоянният лек бриз нарежда града сред най-чистите европейски столици. Португалската столица е привличала търговци и заселници през вековете заради стратегическото си местоположение. Днес Лисабон е притегателна сила за много туристи заради богатото си културно наследство, архитектурни шедьоври, църкви, дворци и манастири напоени с история, и не на последно място традиционната музика фадо изпълнявана в многобройните местни ресторанти.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София-Лисабон-София
 • 3 нощувки със закускa в хотел от избраната категория
 • Медицинска застраховка с покритие до 10 000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Летищни такси – 198 евро
 • Летищните такси се определят в момента на издаване на самолетните билети поради честата им променливост

По желание:

 • трансфер летище-хотел-летище
 • Обзорна екскурзия с екскурзовод

Важно!

Краен срок за записване и внасяне на депозит от 50% – 20 дни преди датата на тръгване

Необходими документи:

Международен паспорт (валиден минимум 6 месеца след датата на тръгване) или лична карта

Ден 1:
 • Отпътуване за Лисабон през Мюнхен или Франкфурт
 • Придвижване до хотела и настаняване
 • Свободно време
Ден 2 – 3:

Закускa

Лисабон е сред най-старите европейски столици, пропита с духа на историята, където миналото и настоящето хармонично се сливат в единство. За да опознаете отблизо града, е необходимо да се разходите по главния булевард Авенида де Либердаде, достигайки до самия център на Лисабон – Площад Росио, място където в миналото са били издигани клади за еретиците и са се провеждали коридите; да се спуснете до квартал Байша (Ниския град), където са разположени паметника на Жуану І и Триумфална арка, украсена с красиви барелефи; да се разходите из най-старият и магнетичен квартал на Лисабон – Алфама с живописни тесни улички, малки площади, стълбища и стари сгради, тук са разположени Замъка Св.Георги, Римският театър, много църкви и музеи; да посетите уникалния манастир Жеронимуш – единственната голяма сграда оцеляла след опустошителното земетресение през 1775 г.; Бялата кула Белем – символ на Лисабон, от където са се отправяли каравелите в търсене на нови земи.

Вечерта посветете на пешеходна разходка из тузарските квартали Шиаду и Байро Алто, където са разположени нощни клубове и изискани заведения, в които можете да чуете автентични изпълнения на фадо.

Ден 4:
 • Закуска
 • Освобождаване на хотела до обяд
 • Свободно време
 • Придвижване до летището за полет до България
 • Кацане на летище София
Лисабон (на португалски: Lisboa, изговор на португалски Лижбо̀а) е столица и най-голям град на Португалия с население (2001 г.) на града 564 477 жители, а агломерацията – около 2 700 000 души. Разположен е при вливането на река Тежу в Атлантическия океан. Лисабон е сред най-старите градове в Европа и втората най-стара европейска столица (след Атина). Той е политическия, икономическият и културният център на страната.
 Телефон: 0895 785 566
Цена от: 349.0 € От 349.0 € / човек

(Моля, изберете първо дата)

Out of stock

× 349.0 € = 349.0 €
× 349.0 € = 0.0 €

Exceed the maximum number of people for this tour. The number of seats available is 10

ИЛИ

Попълнете формуляра по-долу, за да ни кажете какво търсите