УГАНДА и РУАНДА, САФАРИ с Горили, Шимпанзета и Големите 5, ОФЕРТА 19005

Почивка / Екскурзия 12 дни / 10 нощувки Налична от: 2020-10-10
Уганда Африка

УГАНДА и РУАНДА, САФАРИ с Горили, Шимпанзета и Големите 5 , Ентебе, парк Кибале, Бигонди, парк кралица Елизабет, Казинга, езеро Катве, Ишаша, парк Бвинди, езеро Киву, Кигали, самолет, 12 дни / 10 нощувки, цени от 3720 евро, ОФЕРТА 19005

12 ДНЕВНО ПРИКЛЮЧЕНСКО САФАРИ С ГОРИЛИ, ШИМПАНЗЕТА И ГОЛЕМИТЕ 5

Трудно може да се опише с думи това пътешествие и приключение в Уганда. Не случайно още в миналия век Уинстън Чърчил описва Уганда като Перлата на Африка. Заради непокътнатата си природа тук ще срещнем множество животински видове, насекоми, птици, зверове, както и ще се насладим на невероятно красиви спиращи дъха гледки. Предлагаме ви едно уникално пътешествие до едно от малкото останали места в света, където живеят половината от осемстотинте планински горили в света, ще видим тъй наречените Големите пет – лъв, леопард, слон, бивол и носорог, ще се любувате на шимпанзета и множество птици. Ще похапваме вкусна храна, а ананасите … – за тях определено може да кажем, че са едни от най-вкусните! Ще пътуваме малка група от 7 човека, за да може всеки да има място до прозорец в джипа и да успее да види това, за което е тръгнал, а за тези които вече са се интересували от тази дестинация ще се уверите, че ви предлагаме най-доброто, на най-добрата цена.

ЦЕНА НА ЧОВЕК ПРИ ДВОЙНО НАСТАНЯВАНЕ В ЛОДЖИ 3720 евро:

 • Самолетен билет с Холандски авиолинии ( изчислена на база най-ниска икономична класа, в случай на промяна към момента на резервация следва да се доплати разликата)
 • Летищни такси
 • 1 нощувка със закуска в Ентебе в хотел 4*
 • 2 нощувки на пълен пансион в Кибале в лоджа ¾*
 • 2 нощувка на пълен пансион в Национален парк Куин Елизабет в лоджа ¾*
 • 2 нощувки на пълен пансион в Национален парк Бвинди в лоджа ¾*
 • 1 нощувка със закуска в Гисени ( Руанда)
 • 2 нощувки със закуска в Кигали в хотел 4*
 • Трансфери през цялото пътуване с джип 4х4
 • Опитен шофьор и гид
 • Всички входни такси в националните паркове
 • Разрешително за горилите
 • Разрешително за шимпанзетата
 • Круиз по езерото Киву в Руанда
 • Сити тур на Кигали
 • Всички сафарита описани в програмата
 • Водач от България при 6 записани туриста

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Виза за Уганда и Руанда
 • Разходи от личен характер и напитки по време на изхранванията
 • Допълнителни екскурзии или сафарита не описани в програмата
 • Бакшиши за шофьора и гида ( 7-8 долара на ден)
 • Всичко не упоменато в програмата

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 • Цената на самолетния билет е изчислена на база най-ниска цена икономическа класа и възможна към момента. При резервация в случай на разлика следва да се доплати
 • На всеки участник в пътуването ще бъде осигурено да седи до прозорец и да може свободно да вижда и заснема видяното
 • Някои от обядите или вечерите описани в програмата ще бъдат по време на пътуването, а не в хотелите и лоджите за настаняване
 • Доплащане за единично настаняване – 320 евро
 • Цената е валидна при група от 6 човека. При по-малко от 6 човека следва доплащане.
Ден 1: София – Ентебе

Отпътуване рано сутринта за столицата на Уганда – Ентебе. Добре дошли в Уганда! Кацане много късно през нощта и трансфер за нашия хотел. Настаняване и почивка.  На следващата сутрин ще се срещнем с шофьора и гида и ще се отправим за да преживеем 10 невероятни оставащи дни

Ден 2: ПЪТУВАНЕ ДО НАЦИОНАЛЕН ПАРК КИБАЛЕ И РАЗХОДКА ДО БЛАТОТО БИГОНДИ /закуска и вечеря/

В Национален парк Кибале се намира най-великолепната тропическа дъждовна гора от всички в Уганда и е едно от местата, които си заслужава да бъдат посетени. Кибале се гордее с 13 вида примати, включително изчезващите червени маймуни Colobus,L’hoest и ендемичния вид угандски мангабей.

Най-голямата атракция на парка е шимпанзето – възхитителната човекоподобна маймуна, най-много доближаваща се до човека, от което и да е друго живо същество. Шимпанзето може да бъде забелязано да се люлее по клоните на дърветата, като преминава през горските пътеки. Парка също така се обитава от неуловимите гористи слонове, биволи, гигантски горски прасета и антилопи, което го прави един от най-зашеметяващите паркове в Уганда.

Ще приключите деня с вълнуваща разходка до блатото Бигонди, където ще можете да видите различни видове маймуни и много красиви птици (като голямото синьо турако).

Ден 3: ТРЕКИНГ ЗА ШИМПАНЗЕТА /закуска и вечеря/

Днес ще отворите сетивата си за катерене сред шимпанзета. Ще имате възможност да прекарате около час с най-близките до човека „роднини“. Рейнджирите ни ще тръгнат доста рано към гората, за да ги търсят, а по-късно ние ще ги следваме и наблюдаваме в ежедневната им дейност. Преходите не са от най-натоварващите, но ако имате затруднения с ходенето не ви препоръчваме да се включвате в това приключение. След това невероятно преживяване ще се върнем обратно в лоджата за вечеря и нощувка.

Ден 4: ПЪТУВАНЕ ДО НАЦИОНАЛЕН ПАРК КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ ЗА САФАРИ И КРУИЗ С ЛОДКА /закуска, обяд и вечеря/

Започваме деня с ранна закуска и се отправяме към втория по големина национален парк в Уганда. Той е съчетание от чудеса поради страхотната си дива природа и многото атракции, които привличат вниманието. Този красив парк се пресича от Екватора, където ще имаме междинна спирка и ще спрем да си понаправим и малко снимки, докато наблюдаваме красотата на неравната планинска верига Рувензори. По-късно ще пристигнем и в парка, готови за класическо африканско сафари по пътеките на Касени, в северна Казинга, които предлагат почти гарантирано наблюдение на биволи, антилопи, лъвове, слонове, глигани, хипопотами, леопарди и още много други.

Този парк също така е известен с най-дългия си списък от защитени птици, в сравнение с всички защитени национални паркове в Източна Африка, като това ви дава възможност да видите много красиви видове на саваната. По-късно ще се отпуснете, докато се наслаждавате на закуската си.

След това завладяващо преживяване продължаваме към Mweya Peninsular, туристическият център на националния парк, пълен с атракции, които посетителите не трябва да пропуснат.

Mweya Peninsular е област, обградена от две водни тела – каналът Казинга и водите на езерото Едуард. Време е за горещ обяд, преди да започнем този великолепен круиз по канала. Това е оазис за много от завладяващите видове, които обитават парка, а разходката с лодка по канала дава на посетителите шанса да се движат само на няколко метра от стотици огромни хипопотами, тъй като Казинга е известен с големия си брой хипопотами – над 4800, крокодилите, които се препичат на слънце и с биволите, а пък слоновете се придвижват по крайбрежието. Това несъмнено ще бъде едно от най-атрактивните места по време на пътуването ни. Отнема около 2 часа от началната точка до връщането.

След като приключим с плаването по канала ще се отправим за вечерно сафари до соленото езеро Katwe или до кратерите. Този парк има над 52 кратера, където можем да видим отново голямо разнообразие от животни. Вечерта се завръщаме в ложата, където ще имаме вечеря и заслужена почивка.

Ден 5: ISHASHA И КАТЕРЕЩИТЕ СЕ ПО ДЪРВЕТАТА ЛЪВОВЕ /закуска, обяд и вечеря/

Днешния ден отново ще започне рано със закуска и отпътуване отново рано за сафари в саваните на Касиени, а след това ще отпътуваме за Ishasha, на около 75км от северната част на Националния парк Кралица Елизабет. По пътя ще срещнем много невероятни животни, като например павианите, черно-белите колобуси, червеноопашатата маймуна, вервета и ще спираме да наблюдаваме и много видове птици. Когато стигнем Ishasha, ще се настаним в лоджата и ще си починем, след това ще обядваме и ще се отправим за из равнините, които си заслужават да бъдат видяни – ще се започне от големите бозайници до малките такива (като mongoose), различни влечуги ( като нилския варан и гущерите Agama), с още по-привлекателни видове птици.

Природата е непредсказуема, поради което не можем да гарантираме на 100% наблюдението на хищници, но ще се доверим на местните гидове, които познават изключително добре района. Факт е, че Ishasha е “столицата” на лъвовете, катерещи се по дърветата. Смокиновите дървета на Ishasha прикриват лъвовете, готови да направят своя плячка стада от нищо неподозиращи угандийски блатни козели. Тази част на парка също е пълна с голям брой диви животни и само тук ще имате възможност да видите антилопата Топи (Коригум).

Тъй като паркът Кралица Елизабет е класифициран от Birding International като важна зона за птици, голямото разнообразие от местообитания го правят дом на над 600 вида, с което той е обявен за най-големия от всички източноафрикански национални паркове.

След това преживяване, което определено си заслужава, продължавате към лоджата, където ще вечеряме и нощуваме.

Ден 6: НАЦИОНАЛЕН ПАРК БВИНДИ – ДОМ НА ПЛАНИНСКИТЕ ГОРИЛИ /закуска, обяд и вечеря/

Тази сутрин закусваме и се отправяме за Националния парк Бвинди – дом на половината от 800-те планиснки горили в цял свят. Благодарение на различни програми за защита на горилите в днешно време броя им в парка е нарастнал от 300 на 400 вече. Отделно от тях, джунглите са дом и на 9 други примата.. Следобяд пристигане и настаняване в лоджата, свободно време и нощувка.

Ден 7: ТРЕКИНГ ЗА ГОРИЛИ /закуска, обяд и вечеря/

Днес е голям ден! Пригответе се за среща с един от кротките гиганти на Bwindi: рядката планинска горила. За повечето хора това е кулминационна точка по време на обиколката им в Уганда. Трекингът е едно завладяващо и незабравимо преживяване, което в голяма степен може да компенсира усилията, необходими за достигане на човек до Бвинди и преминаването му през гората. Трекингът за горили може да бъде предизвикателство и е необходимо този, който се захване с тази дейност, да има предварителна подготовка. Проследяването на горилите започва в 8:30 сутринта и продължава от няколко часа до цял ден, в зависимост от това къде се намират горилите. Това означава, че ще трябва обядът ви да е на пакети и да имате на разположение достатъчно вода. Въпреки, че трекингът за горили е основната забележителност на това място, в гората има 120 вида бозайници, 364 вида птици, 202 вида пеперуди, 163 вида дървета, 100 вида папрати и много други застрашени видове. Мястото е определено от ЮНЕСКО за обект на световно и културно наследство, поради популярнността си с планинските горили и шимпанзета – двете големи африкански маймуни, фигуриращи като застрашени в Червената книга на Международен съюз за защита на природата (IUCN). След това незабравимо и уникално преживяване ще се върнем в лоджата си, където ще си починем. Вечеря и нощувка.

Ден 8: BWINDI – GISHENYI /закуска/

Събуждаме се и закуска сред невероятната природа и гледки към джунглите на Бвинди. Днес по-късно отпътуваме за Руанда и езерото Киву – едно от големите езера в Африка. То се намира на границата между Демократична Република Конго и Руанда в Albertine Rift, западната част на източноафриканската рифтова долина. Езерото Киву се влива в река Рузизи, която се влива в езерото Танганика. Това езеро е известно с различни туристически дейности, които са съсредоточени на брега на езерото с изглед към борови хълмове. Едно изключително спокойно и приятно място, подходящо да се разхождате по брега, да гледате птиците и да се наслаждавате на невероятната природа. Допълнителните развлекателни дейности тук включват водни ски, екскурзии с лодка, ветроходство и риболов. Стига да желаете, бихте могли да се включите към някои от тях ( срещу допълнително заплащане). Вечеря и нощувка.

Ден 9: КРУИЗ С ЛОДКА ПО ЕЗЕРОТО КИВУ /закуска/

Започваме невероятния ден с чаша кафе или чай, и подготвящи се за още един приключенски ден. Тук не само ще се насладите на фантастичните гледки по езерото Киву, но и на много други очарователни забележителности наоколо, които спират дъха и погледа. Привечер отправяне за Кигали – столицата на Руанда, един от най-чистите градове в Източна Африка и в Африка изобщо, където ще имаме време за почивка. Вечеря и нощувка.

Ден 10: КИГАЛИ /закуска/

Закуска и ето че идва края на нашето пътуване. В днешния ден ще се отправим на сити тур на Руандийската столица, ще посетим пазара за местни храни на Руанда, както и музея за Геноцид. Трагичните събития се случват между две етнически групи, населяващи Руанда: Hutus и Tutsis, между април и юни 1994 г. (около 100 дни), когато приблизително 800 000 жители на Руанда са били убити.

Войници и полицаи насърчавали обикновените граждани да участват в убийствата. Цивилните Hutu са принуждавани от военни служители да убиват своите съседи, приятели и дори роднини, като срещу това получавали стимули под формата на пари, храна и да получат земята на убитите Tutsis. Но това днес остава назад в историята и Музея на Геноцида вече се счита за туристическа атракция.

Свободно време и нощувка.

Ден 11: КИГАЛИ И ОТПЪТУВАНЕ /закуска/

Закуска и свободно време. В днешния ден спокойно може да се отдадете на шопинг. По обяд освобождаване на стаите, а късния следобяд трансфер за летището и полет за България.

Ден 13: ДОБРЕ ДОШЛИ У ДОМА!

Кацане в София по обяд. Добре дошли у дома!

Република Уганда е държава в централната част на Източна Африка. На югоизток граничи с езерото Виктория, на изток с Кения, на север с Южен Судан, на запад с Демократична република Конго (Заир) и на югозапад с Руанда и Танзания.
 Телефон: 0895 785 566
Цена от: 3,720.0 € От 3,720.0 € / човек

(Моля, изберете първо дата)

Out of stock

× 3,720.0 € = 3,720.0 €
× 3,720.0 € = 0.0 €

Exceed the maximum number of people for this tour. The number of seats available is 10

ИЛИ

Попълнете формуляра по-долу, за да ни кажете какво търсите