ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА, 1 ден, ОФЕРТА 12027

Почивка / Екскурзия 1 ден Налична от: 2021-04-01
Шипка, България България

ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА

София, Шипка, София

Продължителност: 1 ден

Подходящ период за посещение: От март до октомври

ЦЕНА: Определя се според датата, мястото на тръгване, броя на участниците

Според конкретните изисквания в програмата може да бъдат включени други обекти или дейности, както и да отпаднат някои от посочените.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с комфортен климатизиран автобус
  • Екскурзоводско обслужване
  • 1 обяд – в района на Шипка
  • Входни такси и беседи в посещаваните обекти
  • Застраховка
Ден 1:
  • Отпътуване с автобус от София в посока Казанлък за Шипка
  • Изкачване до Паметника на Свободата на връх Шипка, построен през 1934 година. Очаква ни едно патриотично пътешествие до далечната 1877 година, а изкачването на 894 стъпала до върха ни зарежда с голямо очакване и нетърпение да станем част от спомена за героичните събития на Шипченския проход. Паметникът на свободата наподобява средновековна крепост на 8 етажа, чийто централен вход е увенчан със статуята на бронзов лъв, който символизира българската държавност. В приземния етаж на паметника, под мраморен саркофаг се съхраняват костите на загиналите в решителните боеве провели се на това легендарно място през 1877-78г., а на първия етаж ни посреща статуята на Нике – древногръцката богиня на победата. Възможност за посещение на музейната сбирка, посветена на Шипченската Епопея, включваща лични вещи, ордени, снимков и документален материал, картини и оръжие.
  • Отпътуване за град Шипка, където ще посетим храм-паметника Рождество Христово – най-величественият от паметниците, посветени на Освободителната война. И до днес той е светиня за българите, истински пантеон на безсмъртието, съхранил спомена за саможертвения подвиг на руските воини и българските опълченци, загинали за освобождението на България в Руско-турската война (1877–1878).
  • Свободно време.
  • Отпътуване за София.
Свети Никола (Шипка) е връх в Стара планина с надморска височина 1326 m, разположен на изток от Шипченския проход. До 23 ноември 1951 г. върхът носи името Свети Никола, а след това до 7 октомври 1977 г. – връх Столетов.[1][2] Върхът символизира героизма и самопожертвувателните усилия за освобождението на България от Османско владичество. През 1934 г. на върха е построен Паметникът на свободата, до който водят автомобилен път и каменно стълбище. Паметникът е част от Парк-музей „Шипка“. Шипка се нарича и върхът (с височина 1232 m), разположен на север от главното било и на запад от Шипченския проход.
 Телефон: 0895 785 566
Моля, свържете се с нас за цена

Попълнете формуляра по-долу, за да ни кажете какво търсите