Дестинации

Кариби

3 Оферти

Карибският регион (също Кариби) е географска област, която обхваща Карибско море, Антилските острови и съседните брегове на Централна и Южна Америка.

- 0Отзив
Вижте още

България

5 Оферти

Република България е държава в Югоизточна Европа. Разположена е в източната част на Балканския полуостров и заема 23% от неговата територия.

- 0Отзив
Вижте още

Океания

2 Оферти

Океания е географски регион, състоящ се от много държави и територии, предимно острови в Тихия океан и в близост до него. Точният обхват на Океания е спорен с различни интерпретации.

- 0Отзив
Вижте още

Атлантически океан

2 Оферти

Атлантическият океан е вторият по големина океан на Земята (след Тихия океан), заемащ приблизително една пета от нейната площ и е част от Световния океан.

- 0Отзив
Вижте още

Тихи океан

4 Оферти

Тихият океан е най-големият по площ и дълбочина океан на Земята. Разположен е между континентите Австралия на югозапад, Азия на запад и северозапад, Северна Америка на североизток, Южна Америка на изток и Антарктида на юг.

- 0Отзив
Вижте още

Нова зеландия

0 Оферти

Нова Зеландия е държава в югозападната част на Тихия океан, състояща се от два големи и множество по-малки острова. Тя е парламентарна демокрация и е част от Общността на нациите.

- 0Отзив
Вижте още

Европа

3 Оферти

Европа е най-западният полуостров на Евразия, обикновено разглеждан като самостоятелен континент. Той граничи с Атлантическия океан на запад, Северния ледовит океан на север и Черно и Средиземно море на юг.

- 0Отзив
Вижте още

Централна Америка

2 Оферти

Центра̀лна Амѐрика е централният географски регион на двете Америки. Дефинира се или като южната част от Северна Америка, който се свързва с Южна Америка в югоизточната си част, или като самостоятелен регион между двете Америки.

- 0Отзив
Вижте още

Азия

5 Оферти

Азия е най-големият и най-населеният континент на Земята. Той заема 30% от сушата (8,7% от цялата повърхност на Земята) и има население, надхвърлящо 4 милиарда души. Това представлява около 60% от човешката популация. Площта ѝ е 44 580 000 km².

- 0Отзив
Вижте още

Африка

3 Оферти

Африка е вторият по големина и по население континент в света след Азия. Тя заема 6% от повърхността и 20% от сушата на Земята, а нейните над 1 001 320 281 обитатели представляват над 15% от населението на света.

- 0Отзив
Вижте още

Австралия

1 Оферти

Австралия е най-малкият континент на Земята и единственият географски обект т. нар. континент-държава. Площта му е 7 700 000 km². Разположен е изцяло в южното и източно полукълбо. Пресича се от Тропика на Козирога.

- 0Отзив
Вижте още

Северна Америка

7 Оферти

Северна Америка е третият по големина континент в света. На север граничи със Северния ледовит океан, на изток – със Северноатлантическия океан, на юг – с Карибско море, и на запад – със Северния Тихи океан.

- 0Отзив
Вижте още

Южна Америка

2 Оферти

Южна Америка е континент, по-голямата част от който се намира в Южното полукълбо. Пресича се от екватора. Намира се между два океана – Тихия и Атлантическия.

- 0Отзив
Вижте още